Hopp til innholdet

Samfunnsansvar og bærekraft

Samfunnsansvaret til banken har vært en sentral del for verdiskapning og utvikling i våre markedsområder gjennom 120 år. Vi er opptatt av hvordan bankens aktiviteter påvirker mennesker, miljøet og samfunnet rundt oss.

Hvorfor jobber vi i lokalbanken med bærekraft?

Jo, det er jo derfor vi er her i utgangspunktet. Det er samfunnsoppdraget vårt.

De norske lokalbankene ble opprettet for å bidra til vekst og økonomisk utvikling i sine lokalsamfunn, og for å gi vanlige folk mulighet til å spare for en tryggere økonomisk fremtid. Det var bærekraft i praksis den gangen, og det er det fremdeles. 

Men Norge og verden har også forandret seg. Vi mennesker påvirker nå naturen, klimaet og hverandre på måter som ingen hadde kunnet forestille seg da banken ble opprettet. Derfor handler bærekraft i vår tid også om noe mer.

Skal vi sikre at landet vårt forblir et godt sted å bo i fremtiden også, må vi ha økonomisk trygghet og arbeidsplasser. Vi må behandle hverandre bra, og unngå store klimaendringer og naturødeleggelser. 

Vi jobber med å bli enda bedre rådgivere for deg, og for å finne gode måter vi kan gjøre ting smartere og bedre på - sammen. For økt bærekraft for verden, vårt nabolag, deg og meg. Små og store skritt i riktig retning - hver eneste dag.

Artikler om bærekraft

Bærekraft er å gi samme muligheter

Visste du at det som er bra for miljøet ofte også er bra for lommeboka?

Les mer
Jente som reparerer klær

Hvordan kan du og jeg bidra i hverdagen til å behandle planeten og hverandre bedre?

Les mer