Hopp til innholdet
to jenter som leser om BSU - Boligsparing for ungdom

BSU - Boligsparing for Ungdom
  • Vår beste sparerente
  • Inntil 2 750 kr i skattefradrag
  • Ekstra gunstige lånevilkår den dagen du skal kjøpe bolig

Vår beste rente og årlig skattefradrag

Er du under 34 år og drømmer om din første bolig? Da er det smart for deg å komme i gang med BSU (Boligsparing for Ungdom).

Start sparingen i dag

Du får 10 % skattefradrag på pengene du sparer, og kan få opptil 2 750 kroner hvert år.

Du kan spare opptil 27 500 kroner i året, noe som gir deg et skattefradrag på 2 750 kroner. Totalt kan du spare 300 000 kroner.

Det teller positivt å ha BSU-sparing når du skal kjøpe din første bolig og søker om boliglån.

Start BSU-sparingen din i dag og ta et viktig skritt mot ditt nye hjem!

Spørsmål og svar om BSU

BSU står for Boligsparing for Ungdom, og er en bra mulighet for deg under 34 år til å spare til egen bolig. Med BSU konto får du vår beste sparerente og skattefordeler, som en god hjelp på veien til din egen bolig. 

Har du BSU-konto i annen bank? Vi hjelper deg med å flytte BSU-kontoen til oss. 


Med BSU kan du få høyere renter sammenlignet med mange andre spareformer. Sparer du du opp til 27 500 kroner i året, gir det deg et skattefradrag på 2 750 kroner. Tenk på BSU som en god hjelp på veien til din egen bolig.
BSU-midlene er ment for kjøp av bolig eller nedbetaling av boliglån. Du kan ta ut pengene fritt dersom de brukes til bolig. Skulle du trenge å ta dem ut til noe annet, så er det mulig, men da må du betale tilbake skattefradraget du har fått og du mister muligheten til å fortsette BSU sparingen.
Etter du fyller 34 år kan du ikke sette inn mer penger på BSU-kontoen. Pengene kan stå på BSU-kontoen til du er klar for å kjøpe bolig, men renten vil bli satt ned når du har fylt 34 år.
Du kan kun ha én BSU-konto som gir deg skattefordel.

Aktuelt om BSU 

bsu

Boligguiden

Det er mye å tenke på når du skal kjøpe, bytte eller selge bolig. Vi gir deg steg-for-steg oversikt over hva du bør tenke på både før, underveis og etter kjøp av bolig.