Hopp til innholdet
Martine Skog på skytterbanen med talentstipend
Martine Sofie Skog mottok Talentstipend i 2023. Foto: Privat.

Vi heier på skiskyttertalentet Martine

Skiskytteren Martine har hatt flere plasseringer i Norgestoppen. I 2024-sesongen skal hun konkurrere i junior-klassen, og det blir første året med ståskyting i konkurranse. Banken støtter Martine på veien og har gratulerer med 30 000 kroner i Talentstipend.

Martine går på Frydenlund Videregående Skole i Narvik, hvor hun kombinerer skolegang med satsning på idrett.

Hva er målet ditt?

Mitt mål er å bli så god som overhodet mulig. Jeg ønsker å leve av sporten min og er villig til å jobbe hardt og gi alt for å nå dette målet. 

Hvilke planer har du for det kommende året?

Først og fremst er planen min i år å bli stabilt god på ståskyting. Jeg skal utvikle meg i sporten min, innenfor skyting og skiteknikk. Jeg skal delta på nasjonale konkurranser, som norgescup og NM. Her har jeg et mål om å komme på pallen i de fleste rennene. I tillegg skal jeg delta på NNM og kretsløp.

Selv om skiskyting er min hovedidrett, har jeg også et mål om å hevde meg i den nordnorske toppen i noen langrennskonkurranser. Jeg har mange venninner i langrennsmiljøet og liker å delta når det passer.

Hva liker du best med skiskyting?

Jeg liker veldig godt å være ute å trene - på fjellet, i løyper, og på ulike stadioner. Jeg liker også kombinasjonen av øvelsene, og at det ikke blir for ensidig. Når man går et renn og leder med 20 sekunder er det ikke gitt at du vinner. Du må mestre alle områdene for å vinne.

Hva er du mest stolt over å ha fått til?

Det må være fjorårets sesong. Jeg holdt meg borte fra skade og sykdom, og gjorde det jevnt bra på alle rennene, både i kretsen og NNM.

På hvilken måte er du en god ambassadør for lokalsamfunnet?

Jeg ønsker å være et godt forbilde for de yngre i klubben og mine lillesøstre som også driver med skiskyting. Jeg ønsker også å vise for alle at det går an å bli god i nord, også i Narvik! I 2021 vant jeg MOT prisen. Det er en pris på tildeles ungdommer som viser mot til å bry seg, mot til å inkludere andre, mot til å se nei til for eksempel rusmidler.

Martine i Holmenkollen. Foto: Privat.

Flere stipendvinnere