Hopp til innholdet
Stipendvinner Nathalie Aspeslett på hesten sin med talentstipend i hånda
Nathalie Aspeslett Sundermeier mottok Sparebanken Narviks Talentstipend sommeren 2023. Foto: Privat.

Sprangrytter Nathalie Aspeslett Sundermeier

Nathalie (18) fra Narvik kombinerte skoleåret 2023 med satsing på hest og fjernstyrt skolegang fra Narvik.

Sommeren 2023 mottok hun Talentstipend fra Sparebanken Narvik. Idrettslinjen ved Narvik Videregående Skole har lagt godt til rette for at Nathalie kunne gjennomføre skole kombinert med toppidrett i en periode i Skien, på Kallands Ridesenter. Målet var deltakelse på Kingsland Oslo Horse Show 13.-15. oktober 2023 i Telenor Arena.

 

Hvordan gikk det i Oslo Horse Show? Klarte du målet ditt?

Første dagen fikk vi 6. plass. Det er den dagen jeg er mest fornøyd med. De to andre dagene hadde jeg et riv hver dag som gjorde at jeg datt utenfor plassering de to dagene. Nådde absolutt målet mitt som da var å matche seg mot de beste i denne klassen. Rivene er sånne uheldige feil man kan regne med i blant hvis man skal være med å kjempe om den beste tiden.

Hvorfor ble det Østlandet og Skien?

For å utvikle meg som rytter er jeg nødt til å trene og konkurrere der hvor konkurransen og kompetansen er størst. Jeg fikk tilgang til et meget høyt nivå hos Geir Kalland som er høyt utdannet rideinstruktør og har i tillegg selv konkurrert i Grand Prix. I tillegg fikk jeg trene sammen med Geir sin datter, Mathilde Kalland, som også deltar i Grand Prix og har flere seire i NM.

Når begynte du med hest?

Jeg har holdt på med hest hele livet. Mamma har drevet rideskole siden jeg var liten og jeg fikk min første ponni da jeg var 8 år gammel.

Hva liker du best med å ri?

Det gir meg masse energi og glede!

Du valgte nylig å satse fullt på hest over alpint. Hvorfor falt valget på hest?

Dagene strakk ikke til og jeg flyttet det meste av satsningen mot hest for å kunne konkurrere mot deltakelse og godt resultat og deltakelse i Oslo Horse Show. Skimiljøet er veldig inkluderende og jeg følger enda treningsprogram, men denne satsningen krever høy grad av fokus og struktur for å kunne kombinere trening, skole, helse og sosialt.

Har du flyttet hjem til Narvik nå?

Ja, nå bor jeg hjemme frem til russetiden og VG3 er ferdig. Etter det skal jeg reise tilbake for å fortsette å konkurrere og utvikle oss. Vi ønsker å delta i både nasjonale og internasjonale stevner neste sesong.

Hva er planen videre?

Målet videre i vinter er å fortsette å trene masse styrketrening og utholdenhet med hesten, slik at vi kan stabilisere oss på 130 cm til neste år. Neste sesong kommer jeg til å reise tilbake til Østlandet eller reise til utlandet et år å konkurrere der. Videre etter det vet jeg ikke helt, etter hvert vil jeg studere. 
Vi heier på Nathalie og hesten Engas Laranja, og ønsker lykke til videre. 

 

Les om flere stipendvinnere