Hopp til innholdet
Henrik W Hanssen med Talentstipend fra Sparebanken Narvik
Foto: Privat.

Henrik Westgaard Hanssen fra Ankenes Skiklubb fikk talentstipend av banken

Ankenesgutten Henrik (16) flyttet til Meråker i Trøndelag høsten 2023 for å satse på langrenn kombinert med skolegang.

Hva er målet ditt?

Mitt mål for sesongen 23/24 er å komme topp 20 i NM og klare en topp 25 sammenlagt i NC-CUP. Dette ser jeg på som veldig oppnåelig etter mine tidligere resultater. Langsiktig mål er å delta i de store arrangementene som OL og VM.

 

Hvorfor flyttet du til Meråker?

Jeg flyttet hjemmefra for å kunne forbedre treningen min- Å ha et langrennsmiljø rundt meg gir meg ekstra motivasjon til å gi det lille ekstra og pushe meg selv. Jeg kommer fra en liten klubb og et lite miljø hvor den aller største treningsmengden har jeg gjort alene. Jeg har bodd her i to måneder nå og har veldig troa på dette.

Hva liker du best med idretten din?

Det er jo veldig gøy! Det er en individuell sport, men samtidig veldig sosialt. Jeg møter mye folk, liker å konkurrere og er glad i å være ute. 

Hvilke planer har du for det kommende året?

Planen er å få gjennomført et godt skoleår i Meråker og trene rundt 550-600 timer for å bli enda bedre i sprint. 

Hva er du mest stolt over å ha fått til?

Jeg fikk en 2. plass og 5. plass i NNM, og ble nummer 2 sammenlagt i SNN cupen i Troms. Det som virkelig skiller seg ut for meg er den betydelige utviklingen jeg opplevde i løpet av sesongen 22/23. Jeg klarte å forbedre min plassering med hele 100 plasser på Hovedlandsrennet sammenlignet med året før. Treningen og jobben jeg har lagt ned har virkelig gitt resultater og jeg er stolt over den utviklingen jeg har oppnådd.

 

Vi heier på Henrik og ønsker lykke til videre!

 

Les om flere stipendmottakere