Hopp til innholdet
Anton Arntsen
Foto: Privat

Anton Nikolai Arntsen

Anton (17) er oppvokst på Øvergård i Ballangen og er utøver for kretslaget til Troms skikrets.

Hva er målet ditt?

Mitt mål som langrennsløper er å bli blant de beste i Norge, og å delta i VM i 2027. Til vinteren konkurrerer jeg i M18, og der er målet å kvalifisere meg til Norgescup finalen. Jeg må gå inn til nok poeng, for å være over topp 50 sammenlagt i cupen, før finalehelgen.

Når bestemte du deg for å satse?

Da jeg var 14-15 år gammel og jeg begynte å drømme om å delta i OL.

Hvordan er det å satse fra Ballangen?

Jeg startet på toppidrettslinjen ved Nord Troms VGS, avdeling Nordreisa. Det var et naturlig valg når jeg ville satse på langrenn, men jeg fant fort ut av at dette ikke var optimalt for meg og min satsning. Jeg fullførte det første året i Nordreisa og hadde en god avslutning på første sesong som junior i langrennssporet, før jeg valgte å flytte hjem igjen og satse fra Ballangen høsten 2023.

I Ballangen får jeg et skreddersydd opplegg fra trenerteamet mitt, som består av tidligere trener og lærer fra NNS Magne Henriksen, mental coach Geir Magne Haukås fra Bodø, klubbtrener (og far) Hans Anton Arntsen, samt styrke- og teknikktrenerne Ole Martin og Andreas Nesvold som begge er tidligere utøvere og har erfaring fra Olympiatoppens toppidrettssenter ved UiT Alta. Jeg har tro på at dette vil føre til enda større fremgang i skisporet. 

Hva er du mest stolt over å ha fått til?

Det må være Reistadløpet i 2023, hvor jeg ble klassevinner. Han som sto på start hadde slått meg hele vinteren, og all sannsynlighet tilsa at han skulle slå meg her også. Han ledet med 1 minutt, men jeg klarte å gå inn det minuttet og vinne klassen.

Sist sesong var jeg inne blant topp 60 i nasjonal sammenheng.

På hvilken måte er du en god ambassadør for lokalsamfunnet?

Jeg er veldig mye rundt i lokalsamfunnet og Hålogaland, liker å omgås folk og slå av en prat. Jeg tror det er viktig å vise at det går an å satse fra et lite lokalmiljø også!

Vi støtter Anton på veien med å nå sine mål og ønsker lykke til i den kommende sesongen!

 

Les om flere stipendvinnere