Hopp til innholdet
VM Alpint 2027
Fra NM i alpint 2017 i Narvik. Foto: Jan-Arne Pettersen. 

Millionstøtte til junior-VM

Sparebanken Narvik og SpareBank 1 Nord-Norge støtter junior-VM i alpint med 2,5 millioner kroner.

Fra 5. til 15. mars er Narvikfjellet arena for konkurransen mellom 300 av verdens beste unge alpinister. Det skjer med støtte på 2,5 millioner kroner fra Sparebanken Narvik og SpareBank 1 Nord-Norge.
 
– Junior-VM blir i seg selv et fantastisk arrangement for byen og regionen. Samtidig blir det en syretest på at vi kan ta imot langt større arrangement. Det vil få stor betydning når det internasjonale skiforbundet (FIS) vurderer Narvik som arena for alpin-VM i 2027, sier administrerende direktør Elling Berntsen i Sparebanken Narvik.

Støtte til frivilligheten

Ringvirkningene som et alpin-VM vil skape i hele den nordnorske landsdelen, har også vært avgjørende for SpareBank 1 Nord-Norges støtte, fordi et godt junior-VM vil bli en del av søknaden som skal være FIS i hende om halvannet år.
 
– I tillegg vet vi at arrangementet i mars utløser tusenvis av dugnadstimer fra flere hundre frivillige. Det er folk i Nord-Norge som eier sparebankene, og samfunnet får sin del når vi går med overskudd. Med disse midlene ønsker vi å støtte den nordnorske frivilligheten og dugnaden, både nå og ikke minst i 2027. Vi vet at et alpin-VM vil kreve om lag 2000 frivillige, sier banksjef Bjørn Bardal i SpareBank 1 Nord-Norge i Narvik.

Håper flere følger etter

Med mange villige hender er Erik Plener i arrangørselskapet Alpin Narvik AS kommet langt på vei for å dra i land et vellykket junior-VM. Sammen med takken til de to bankene, utfordrer han imidlertid flere til å følge etter.
 
–  Med støtten fra disse to lokale sparebankene er grunnfinansieringen for arrangementet på plass. For at junior-VM skal bli det arrangementet som vi ønsker og tror er nødvendig, er det avgjørende at det øvrige lokale næringslivet følger på den veien som sparebankene nå tråkker opp, sier Plener.