Hopp til innholdet
Bjerkvik idrettsforening
16. september 2019

Banken ga en million til Bjerkvik Idrettsforening

Sparebanken Narvik har valgt å gi en million kroner til ski- og skiskyttergruppene i Bjerkvik IF. Pengene kommer hele regionen til nytte da de skal benyttes til å kjøpe ny tråkkemaskin

- Jeg følte meg som jeg hadde vunnet i lotto da jeg fikk beskjeden. Dette betyr at klubben går til innkjøp av en splitter ny tråkkemaskin. For oss er det brikken vi trenger for å sette fart i en satsing som skal komme skimiljøet i hele regionen til gode, sier leder i Bjerkvik IF – Rune Skog.

Han hadde invitert hele bygda på vafler og kaffe for å fortelle om den hemmelige gaven. Den utløste et spontant jubelbrøl utover sletta utenfor det nærmest komplett idrettsanlegget.

- Vi gir Bjerkvik IF en gave. Bjerkvik IF bruker gaven til å gi hele regionen ski-glede og muligheten til å bygge et kraftsenter for alle som ønsker å drive med ski. Både de som vil satse, de som vil gi barna sine gode ski-opplevelser i oppveksten og mosjonistene som har savnet et forutsigbart skitilbud, sier banksjef Elling Berntsen

Dagens tråkkemaskin står mer på verksted enn den tråkker spor. Og det blir stadig mer krevende å rekruttere dugnadsfolk for å drive med løypekjøring. Løypekjøring tar mye tid i utgangspunktet og når dugnadsgjengen må skru i tillegg, blir arbeidet i overkant av hva man kan forvente at gjøres på dugnad. Med en ny maskin vil det være mulig og kjøre oftere, bredere og bedre.

- Dette betyr mange flere timer med gode skiforhold i Narvik-regionen. Det betyr mange flere renn for de små. Og det betyr at vi kan ta et løft som arrangør av større renn i bygda, sier Skog.

 

Han ønsker at Bjerkvik skal bli et senter for de som ønsker å satse på skiskyting og langrenn.

 

- Det er mange små miljøer. Både i Gratangen, Lavangen, i Evenes, i Narvik, på Ankenes og i Ballangen. Vi har fantastiske forutsetninger her i Bjerkvik. Geografisk plassert midt i smørøyet, med gode løyper og god infrastruktur. Vi har idrettshall, garderober og dusj, hotell og spisesteder omtrent ved startstreken. Vi har nå pusset opp rulleskiløypa vår og planlegger en skikkelig utvidelse. I tillegg er det kort vei til høyfjellet, sier han.

Med et kraftsenter i Bjerkvik kan det være mulig å også satse lokalt for de som ønsker å nå toppen.

- I tillegg vil vi være aktuelle for å arrangere stor renn. Narvik-regionen ønsker å være en vertskaps-kommune. Her kan Bjerkvik bidra med å være et godt vertskap for langrennsløpere og skiskyttere både til trening og konkurranse, sier Skog.

Lisbeth Bones er teamleder for Sparebankens filial i Bjerkvik. Og vaskeekte bjerkviking.

- Jeg er stolt over at banken bidrar på denne måten. Det er jo dette lokalbanken dreier seg om. Kunder som velger lokalt, og en bank som bidrar der det virkelig er behov, sier Bones.