Hopp til innholdet

Lån og finansiering

Bedrifter forandrer seg - og det gjør finansieringsbehovene også. Enten du trenger kortsiktig eller langsiktig finansiering hjelper vi deg med å finne den beste løsningen for din bedrift.

Gravemaskinfører på en åker

Finansieringsløsninger for dine behov

Bedrifter som vokser og har det bra, skaper arbeidsplasser, vekst og trygghet for lokalsamfunnet. 

For at virksomheten din skal vokse, må du investere både tid og kapital. Noen ganger er det nødvendig med ekstra finansiering, for eksempel for å opprettholde en jevn kontantstrøm eller for å kunne satse.

Hvilken løsning som passer deg, avhenger av hvordan virksomheten ser ut, hvilke risikoer som finnes, og dine planer og ønsker for fremtiden.

Vi hjelper deg med å realisere dine behov og ønsker. Sammen finner vi gode løsninger for deg og din bedrift.

Kontakt oss om finansiering

Stein Trygve Bergland

Stein Trygve Bergland

Leder Bedriftsmarkedet

91864355

Andreas Sorensen

Andreas Sørensen

Bedriftsrådgiver/ Autorisert Finansiell Rådgiver

41426244

Knut Sandberg

Knut Sandberg

Bedriftsrådgiver

91340268

Spørsmål og svar om finansiering

En bankgaranti er et løfte fra banken om å dekke et spesifikt beløp på vegne av din bedrift, dersom du ikke kan oppfylle dine økonomiske forpliktelser. Dette kan være nyttig i situasjoner hvor du trenger å sikre kontrakter eller innkjøp, da det øker troverdigheten overfor leverandører og partnere.

Byggelån er spesifikt designet for å finansiere konstruksjon eller utvikling av eiendom, og utbetalingene skjer i takt med fremdriften i prosjektet.

Næringslån er mer fleksible og kan brukes til en rekke formål som drift, utvidelse eller kjøp av utstyr.

Factoring og fakturasalg gir din bedrift umiddelbar tilgang til penger ved å selge dine utestående fakturaer til en finansieringsinstitusjon. Dette reduserer risikoen for dårlige betalere og gir raskere kontantstrøm, noe som er spesielt nyttig i perioder med høy vekst eller stramme marginer.
Kassekreditt kan ofte kombineres med andre finansieringsformer for å håndtere svingninger i kontantstrøm. Dette gir fleksibilitet til å dekke kortsiktige utgifter uten å forstyrre din generelle finansielle planlegging.
Leasing kan redusere de umiddelbare kapitalkostnadene ved å spre utgiften over utstyrets levetid. Det kan også være skattefordeler knyttet til leasing, avhengig av din bedrifts økonomiske situasjon, samt muligheten til å oppgradere utstyret regelmessig.