I mars arrangeres junior-VM i Narvik. Fra 5. til 15. mars 2020 skal det daglig arrangeres store skirenn – med verdens fremst junioralpinister på plass. Til sammen er det behov for opp mot 200 frivillige med ski – og 200 uten ski. Hver eneste dag.

Mange er på plass – men behovet er fortsatt stort.

  • Dette er enormt viktig for Narvik. Lykkes vi med et skikkelig VM vil sjansene for å få store arrangement hit i fremtiden være veldig store. Da må alle i Narvik-samfunnet bidra, sier teamleder for bedriftsmarked i banken, Stein Trygve Bergland.

Som altså heller vil se sine ansatte i bakken enn på jobb under VM.

  • Om så stenger vi noen dager.

 

VM-general Erik Plener er overlykkelig over at banken bidrar.

 

  • For å spissformulere det litt. Klarer vi ikke å levere en trippel-A-VM-leveranse blir det vanskelig å få senior-VM. Klarer vi derimot å levere vil sjansene være veldig, veldig store, sier han.

Han mener at både det offentlige og næringslivet må vise raushet.

  • En krone spart er en krone tjent. Så alle bidrag vil monne. Vi kommer nå til å gå bredt ut til næringslivet, med pakker som passer både for små og store bedrifter. Ringvirkningene av en suksess vil være formidable. Men det innebærer at alle blir med og løfter i lag, sier Plener.

Toril Larsen er autorisert finansiell rådgiver hos oss – og en del av frivillig-mannskapet til Narvik Slalåmklubb.

  • Det blir utrolig artig å få med flere fra banken til å bidra. Og for min egen del betyr tilbudet at jeg kan være med hele tiden, sier Larsen.

Som durkdreven frivillig oppfordrer hun byens bedrifter til å bidra på samme måte som banken.

  • Å bruke sine ansatte som frivillige vil kunne være en god ting. De ansatte bygger nettverk og får kompetanse rundt det å arrangere store ting. I tillegg bidrar man jo til vekst i hele Narvik-regionen ved å bidra, sier Larsen.