For en stund tilbake siden spurte min kollega PH Larsen om ikke jeg kunne tenke meg en prat om min egen pensjon, noe som for meg, var en litt rar opplevelse. PH, som en av mine egne ansatte, ønsket å gå gjennom min personlige økonomi. Hans enkle svar var at bankens rådgivere er opptatte av at alle kunder skal få muligheten til en samtale med fokus på helheten i egen økonomi.

Å ikke bare bry seg om hvordan kundenes økonomi er i dag, men økonomien dersom noe skulle skje og ikke minst - hvordan økonomien blir i framtiden.

- Ja, ja, tenkte jeg. Selv om jeg jobber i banken kunne det kanskje være greit med en slik gjennomgang.

Og folkens, tro meg, det ble en skikkelig «wake up call». For jeg ante ikke hvilken pensjon jeg lå an til. Og jeg innså raskt at en månedlig sparing til pensjonen var helt nødvendig. PH utfordret meg på mine planer framover og fikk meg til å få et mer aktivt forhold til min egen økonomi, samtidig som han synliggjorde hvordan banken kunne hjelpe til med planleggingen for framtiden. For det viser seg at penger ikke er et mål, men kun et middel for å nå de planer og drømmer jeg har for framtiden. I ettertid har jeg tenkt på hva som hadde skjedd dersom ikke PH hadde tatt det initiativet ovenfor meg. Jeg hadde nok aldri tatt en slik gjennomgang, og dermed fortsatt gått rundt med for liten kunnskap om min egen pensjon.

- Pensjon er ikke noe du har, men noe du får på et gitt tidspunkt. Det er du selv som er med på å påvirke størrelsen på din pensjon.

Hva drømmer du om?

Elling