Nylig delte vi ut Sparebanken Narviks ærespris for 2017 til Narvik Slalåmklubb, for deres innsats i forbindelse med gjennomføringen av NM i alpint 2017. De klarte på en fantastisk måte å vise at dersom vi samarbeider i hele Nord-Norge, vil vi ha bedre muligheter for å lykkes. Økt lokal aktivitet vil skape en enda bedre region for oss som bor her.

Jeg har sett og deltatt på mange arrangement i regionen vår dette året, både innen kultur og idrett. Jeg ser at det er tilrettelagt for at vi kan ta i bruk den fantastiske naturen som omgir oss. Løyper lages, skibakker prepareres, planker legges slik at vi kan gå tørrskodd over myra, og nye traseer ryddes. I tillegg bakes det mengder med kaker, det stekes vafler og det kokes kaffe. Alt gjøres på frivillig basis av aktive mennesker som gjør lokalsamfunnet rikere, og på denne måten øker bolysten.

Det frivillige arbeidet bidrar til alles trivsel, samtidig som det skaper sosiale møteplasser i en tid hvor veldig mye er digitalisert. Jeg opplever at mange av dere som driver dugnad, sier at gjengen dere er sammen med gir trygghet og vennskap, forståelse og engasjement. Denne typen personlig påfyll gjør det enklere å si ja til dugnaden.

Vi skal passe oss vel for å ta frivillig innsats som en selvfølge. Mange sliter med rekruttering av nye medlemmer, dårlig økonomi og det å formidle den aktiviteten de driver med utad. Ikke la dere stoppe, jeg håper dere fortsetter å bidra, og at enda flere vil engasjere seg i frivillig arbeid. Jeg kan i det minste love dere at banken også i fremtiden vil fortsette med å støtte lag og foreninger.

Til slutt vil jeg bare si:
- Takk for at dere som driver frivillig ulønnet arbeid finnes! Uten den innsatsen hver enkelt av dere gjør i hverdagen, ville lokalsamfunnet vært utrolig mye fattigere.

Frode & John Christian


På bildet:
Sparebanken Narvik ved Frode Rørvik overrasket Narvik Slalåmklubb ved styreleder John Christian Eriksson med en ekstra pengegave i tillegg til æresprisen, i forbindelse med de nødvendige investeringene Narvik Slalåmklubb måtte gjøre i utstyr.

Utstyr som klubben vil kunne bruke i mange år framover for å gjennomføre gode arrangement i Narvikfjellet sitt skianlegg.