Arctic Race of Norway vil bli en skikkelig syretest på om vi som lokalsamfunn evner å stille opp med en dugnadsinnsats som blant annet vil kreve flere hundre frivillige.

Næringslivet har så langt stilt opp med en rekke tjenester for å sikre at løypa som benyttes blir så god som overhodet mulig. Den dugnadsinnsatsen som nå ligger foran oss vil kreve annen type kompetanse. En kompetanse som både du og jeg allerede innehar fra tidligere arrangementer av litt mindre kaliber.

Selv var jeg til stede under Arctic Race i Tromsø i fjor, og var mektig imponert av det folkehavet som møtte meg i byen. Jeg mener bestemt at alle vi som kom tilreisende følte oss velkommen i Tromsø.  Samtidig er jeg sikker på at det ble en stor opplevelse for de som bor i Tromsø, og en bekreftelse på at de bor i en by med stort potensiale og enormt pågangsmot.

Jeg håper derfor at også vi i Narvikregionen skal klare å gjennomføre et arrangement vi i ettertid kan være stolte av. Dette er en unik mulighet til å markedsføre vår regionen til de som besøker oss i forbindelse med sykkelrittet - enten de fysisk er tilstede eller følger med via tv hjemme i egen stue. 

Får vi dette til på en ordentlig måte er jeg overbevist om at det vil være med å fylle drivstoff på tanken for stolthet for oss som bor her.

Sparebanken Narvik har allerede bidratt økonomisk til forberedelsene til arrangementet. Vi vil også oppfordre og motivere de ansatte i banken til å melde seg som frivillige i arrangementet.

Derfor, du som har tenkt og har lyst, men ennå ikke har gjordt det. Ikke vent, hiv deg rundt og meld deg som frivillig nå!

Selv gleder jeg med enormt til dette gigantarrangementet, og ønsker alle involverte lykke til.

 

Med vennlig hilsen

100 %  Elling