Ideen om å utvikle et nytt hyttekonsept som tar hensyn til naturen, er arealeffektiv og dekker behovene til aktive mennesker, har oppstått over flere år med reise til store og små ski– og helårsdestinasjoner verden over. 

Ekteparet Nestvold-Haugen har feriert flere gang i Narvik. Leif Kristian, en av verdens fremste i storslalåm med bronse fra OL og VM, har besøkt venner og konkurrert i Narvikfjellet siden han var junior. Han er også ambassadør for alpin-VM 2027, mens Marthe har styreverv i det fremvoksende reiselivet i regionen.

De har opparbeidet seg gode erfaringer og mange tanker rundt hva den perfekte hytta og feriedestinasjonen bør inneholde. De mener Narvik er den perfekte destinasjonen, og de har begge forelsket seg i Narvikfjellet:

Vi har reist mye, sett mye. Narvik og Narvikfjellet er spektakulært, kanskje mer enn de fastboende ser. Vi oppfatter det som noe jomfruelig, og vi ønsker å sette en miljøstandard for hvordan utviklingen fremover kan være, sier Marthe Nestvold-Haugen. 

Leif Kristian sier at hyttene ikke skal være pompøse, men tvert imot kompakte, tøffe og praktiske for aktive mennesker.

De skal gå i ett med og omgi naturen, de skal stå på søyler og løftes på plass. Inngrep i naturen skal være på et minimum; kun handle om grøfting for vann, avløp og elektrisitet, sier han. 

Omgi Narvikfjellet hytte

Utvikles i samarbeid med Snøhetta og Nature Compact Living

Design- og arkitektfirmaet Snøhetta har siden grunnleggelsen i 1989 jobbet for å øke livskvaliteten til mennesker over hele verden gjennom prosjekter som promoterer sosial og miljømessig bærekraft.

«Mange ønsker å bo mindre, som en aktiv handling for et bedre miljø og en friskere klode. 'Tiny Living', 'Tiny Houses' og 'Compact Living' er bo-trender som blir mer og mer utbredt. For mange holder det ikke lenger bare å snakke om å ta vare på miljøet. Det gjelder å legge handling bak ordene. Bo-konsepter, materialer og byggeprosesser som bidrar til bedre ressursutnyttelse og mindre forbruk påvirker miljøet og naturen».

På dette første hyttefeltet i Fagernesfjellet i Narvik skal det bygges 10 design-hytter nært alpinanlegget, skiløyper og tur-terreng. I påsken lanserte ekteparet prosjektet på nett. De første hyttene kan leveres i løpet av et lite halvår, og tas i bruk i november eller desember allerede.

Sammen skaper vi gode opplevelser

Nestvold-Haugen har med seg det lokale og nordnorske ingeniørfirmaet Indira AS, som 25 %-eier av utbyggingsselskapet «Stetinden Prosjekter AS». 

 

Vi ønsker å ha nordnorsk kompetanse med oss i prosjektet. Vi satser langsiktig, vi satser sparepengene på et unikt prosjekt, men prosjektet må også forankres lokalt, sier Leif Kristian og Marthe Nestvold-Haugen. 

 

Hugo Skog (Teamleder forsikring) og Andreas Sørensen (Finansiell rådgiver) fra Sparebanken Narvik med utsikt fra Narvikfjellet
Hugo Skog (Teamleder forsikring) og Andreas Sørensen (Finansiell rådgiver) ser positivt på utviklingen og de langsiktige ringvirkningene dette vil få. Banken har vært med på å realisere mye av den utviklingen som har skjedd i Narvikfjellet. Gjennom stiftelsen Forte Narvik, er det foretatt tunge investeringer for å gjøre fjellet enda mer attraktivt. 

Siden Forte Narvik i 2014 gikk inn på eiersiden i Narvikfjellet har fokus vært å utvikle Narvikfjellet til en helårlig reiselivsdestinasjon. I 2019 stod en ny gondol og nytt parkeringsanlegg ferdige. I 2020 ble infrastruktur som veianlegg, vann og avløp overlevert til Narvik kommune. Neste steg er utvikling av næringsarealene med blant annet feriepark og hyttebygging - og investeringen i Narvikfjellet handler derfor både om byutvikling og reiselivsutvikling.

Les mer om Omgi Narvikfjellet her.