Vi har vært innom 9 kommuner og 15 skoler hvert år fra Bardu i nord til Tysfjord i sør og totalt har 1868 elever tatt økonomilappen sammen med oss. Nå avslutter vi prosjektet, vel vitende om at det har vært en suksess på mange områder.

 

Mange positive effekter

 

Vi vet at disse fire årene har gitt oss et styrket omdømme og noen nye ungdomskunder. Det setter vi stor pris på. I tillegg tror vi at et fremtidig samfunnsregnskap vil gi mange positive effekter for elevene, og ikke minst for samfunnet de skal leve og virke i. Det og raskest mulig kunne stå på egne ben og bli sjef i eget liv er veldig viktig i dagens samfunn.

 

Samfunnsansvar i praksis

 

I 2017 vant Gratangen Skole konkurransen «Norges beste 10. klasse i smarte pengeråd», en konkurranse i regi av Finans Norge. For oss var dette utrolig artig. Vi har også vært med på å skape masse begeistring, entusiasme og gode opplevelser blant elever og lærere i de ulike skolestuene rundt omkring. Vi har satt fokus og preg på viktigheten av kunnskap i personlig økonomi gjennom vår opplæring i skolen. Ja, vi føler virkelig at vi har vist samfunnsansvar i praksis.

 

Mange å takke

 

Det er mange å takke for at dette prosjektet ble så vellykket som det viste seg å bli. Takk til skoler, rådmenn og rektorer som ga oss muligheten til å bidra i skolestua, og da i tråd med lang tradisjon – samspillet mellom sparebanken og lokalsamfunnet.

 

Victor, som bankens samfunnskontakt, har vært sentral i gjennomføringen av lærecasen «Økonomi & Karrierevalg», og da med litt hjelp fra våre rådgivere Karen, May Cecilie og Alfhild underveis. Og tusen takk til alle dere andre som på ett eller annet vis har vært involvert i prosjektet.