Oktober er Brystkreftforeningens måned. Da vi deltok i Hålogalandsmila 1. oktober tok vi utfordringen fra Norengros Narvik og bestemte oss for å gi 10 øre per løpt/gått meter av teamet vårt til Brystkreftforeningen. Dette utgjorde totalt 13.500 kroner. Vi donerer det samme beløpet til Ragnars Care Foundation, selv om det ikke ble noe av Fremovers barneløp i år på grunn av koronasituasjonen og smitteverntiltak.

Kreftforeningen i Narvik og Ragnars Care Foundation mottar gave fra Sparebanken Narvik

Tonje Sollie fra Sparebanken Narvik deler ut gave til kreftforeningen i Narvik og Ragnars Care Foundation.

 

- Når vi skulle løpe for en god sak trakk vi synergier med stiftelsen Ragnars Care Foundation som Sparebanken Narvik har vært samarbeidspartner med siden det første barneløpet ble arrangert for 15 år siden. Derfor var helt naturlig for oss at vi skulle gi noe til RCF i år også, selv om det ikke ble noe løp for barna i Narvik, sier Tonje Sollie, leder for privatmarkedet i Sparebanken Narvik, som påpeker at situasjonen for barna i Thailand ikke er noe enklere i år enn det var i fjor.

To viktige formål

- Bidragene vi får er utrolig viktig for å klare å drifte og opprettholde de ni barnebibliotekene som RCF finansierer. Bøker er et viktig verktøy for å forbedre lesekunnskapen slik at barn kan tilegne seg kunnskap og øke motivasjon til å hjelpe å få seg en utdannelse og bedre fremtid, sier en rørt og takknemlig Lise Bang Ericsson i Ragnars Care Foundation.

For å motta bidragene inviterte vi Lise og Anders Bang Ericsson fra RCF sammen med barneløparrangør i Fremover, Morten Koster Martinussen til å motta gaven til RCF. Britt-June Kuraas, Kreftkoordinator for Narvik Kommune, Maiken Berglund, leder for Kreftforeningen i Narvik og Sigrid Bjarttun, medlem av Kreftforeningen ble også invitert for å motta gaven til Kreftforeningen.

Bidraget til kreftforeningen skal gå til å opprette et fast «treffpunkt for kreftrammede». Britt-June Kuraas forteller at Narvik kommune er i dialog med brystkreftforeningen om å komme i gang med dette tiltaket.

- Sparebanken Narvik ønsker å bidra til å skape gode opplevelser og bolyst i regionen vår, og da synes vi det var fint å kunne gi gaven til et lokalt formål i regi av kreftforeningen. De fleste av oss blir berørt av kreftsykdommen i løpet av livet, enten i familien, i vennekretsen, eller gjennom jobben. Vi synes tanken om en møteplass med tema som kan bidra til livsmestring for kreftrammede er utrolig bra og er glade for å kunne bidra til det, sier Tonje Sollie.

Totalt var det 16 ansatte fra banken, inkludert to fra Aktiv Eiendomsmegling, som var med på Hålogalandsmila og står dermed bak gaven til kreftforeningen.