Helga Hol, Anne Rebekka Rasmussen, Steffen Jakobsen og Yngve Sivertsen er blant de frivillige kreftene som gikk sammen om å samle inn 1,1 millioner i egenkapital til å finansiere den nye tråkkemaskinen. Tråkkemaskinen som kommer på plass i slutten av oktober, vil komme til god nytte for alle brukere av skisenterets løyper til vinteren. 

Et bærekraftig perspektiv veide opp som en positiv faktor i tildelingen av midler til dette formålet

"Betydningen av dette har alt å si for folkehelsa rundt i kommunen og alle idrettslagene som trener her. Vi har Bardufosstunet VGS med skiskyttere og langrennsløpere som trener fra tidlig om morgenen samt tilreisende fra hele Troms skikretsAlt har en smertegrense, og det at vi kan realisere dette prosjektet gjør at vi slipper å bruke tiden på vedlikehold og kan beholde en sunn og god drift”, sier Steffen Jakobsen, en aktiv mosjonist i idrettslaget og lærer ved Bardufoss ungdomsskole. Skisenteret er også en aktiv arrangør av større mesterskap og landscupper.

Det utstyret man benytter seg av ute i naturen krever at vi tenker miljø og mindre utslippDen eksisterende tråkkemaskinen har rullet i over 10 år, og det koster mellom 60 og 70 000 kroner i drivstoff i året for å holde den i drift. Skal anlegget henge med som en aktiv bærer for ski og skiskytteridretten må klubbene kunne legge opp til gode treningsforhold og et trygt arbeidsmiljø.

I, av og for lokalsamfunnet
Banksjef for Sparebanken Narvik i Midt-Troms, Odd-Inge Larsen, gir honnør til de som står bak prosjektet og frivilligheten deres
"De har klart å samle inn over 1 million kroner i egenkapital fra andre bedrifter og privatpersoner. Det at vi kan være med på å sluttfinansiere prosjektet og få det realisert er topp. Sparebanken Narvik har blitt godt tatt imot av kunder i Bardufoss, Målselv, Sørreisa og resten av Midt-Troms regionen. Det er med stolthet at vi kan få være med på å gi noe tilbake”.

Det er dette lokalbanken dreier seg om – å aktivt bry oss om våre kunder og vårt nærmiljø. Kunder som velger lokalt, skal få gleden av at pengene blir igjen i lokalsamfunnet.

“I og med at det var en dugnadsinnsats som var foretatt her, synes vi det var riktig å gå inn med penger. Det viser at hele lokalsamfunnet står bak og at man evner å løfte i flokkDette er et signal til lokalsamfunnet at vi mener alvor med etableringen. Vi skal bidra til utvikling av lokalsamfunnet," sier adm. direktør Elling Berntsen.

Som en sparebank er vi eid av lokalsamfunnet. Det betyr at vi betaler tilbake til lokalsamfunnet gjennom sponsorater og gaver. I vår signerte vi også en samarbeidsavtale med Toppremien og bidro med frivillig innsats under arrangementet. 

“Det er ikke oss det skal stå på. Få de gode prosjektene som lokalsamfunnet støtter opp om, så skal vi fortsette å bidra,” avslutter Berntsen.

Brenner du inne med et prosjekt som som er til nytte for lokalsamfunnet? Les mer om vårt gavefond og sponsorvirksomhet her.