Endelig er sommeren her, og kanskje har du planlagt en etterlengtet utenlandstur etter to år med restriksjoner og pandemi. Vi har samlet noen tips for deg som skal ut å reise.

Sjekkliste før du reiser:
✓ Sjekk at passet ditt er gyldig. Ventetiden for å bestille nytt er ekstra lang i år. 

✓ Bestill Europeisk helsetrygdekort. Dette kortet dokumenterer at du har rett til dekning av nødvendig helsehjelp i et annet EØS-land på samme vilkår som oppholdslandets egne statsborgere.

✓ Sjekk regionsperren på kortet, og se våre tips om smart kortbruk på turen.

✓ Last ned den nye mobilbanken. Da har du hverdagsøkonomien lett tilgjengelig; du kan overføre mellom kontoer, holde oversikt over saldo og forbruk på ferie, betale regninger, sperre og bestille nytt kort, og får rask tilgang til forsikringer og skademeldinger.

✓ Ta med kredittkort i tillegg til vanlig bankkort. Kredittkortet er ikke knyttet opp til kontoen din, så kontoen blir ikke tømt hvis du blir utsatt for kortsvindel. Kredittkortet inkluderer også flere fordeler som reiseforsikring og avbestillingsforsikring på kjøp av reiser.

✓ Husk å sjekke forsikringene. En god reiseforsikring er noe av det viktigste på pakkelista. Forsikringen dekker de vanligste skadetypene som reisesyke, tyveri av reisegods og forsinket bagasje. 

Glem ikke:

✓ Hold deg oppdatert på UDs reiseråd

✓ Meld skade slik at du får den hjelpen du trenger dersom noe uforutsett skulle skje.

God tur!