Et hektisk liv hvor sjefen ikke visste navnet ditt. Litt sent ut døren på jobb – og de neste 45 minuttene må tilbringes som sild i kollektiv-tønna. Og den deilige turen i fjellet må planlegges i ukesvis.

- Da vi fikk barn bestemte vi oss. Vi ønsket mer ut av livet og flyttet hjem. Det har vi definitivt ikke angret på.

Andreas Sørensen er en av dem som har tatt valget. Å forlate Oslo til fordel for hjembyen ble til slutt et helt naturlig valg.

VM-fjell i bakgården

Nå jobber han i Sparebanken Narvik. Bor på Narvik-halvøya. Og rekker heftige turer på ski og sykkel hver eneste uke.

- Fjellet i bakgården. Tre minutt å sykle til jobb. Og en by som virkelig har tatt seg sammen og som ruster opp for vekst, sier han.

Nå er det en ekstremt spennende ledig jobb i Sparebanken Narvik.

Andreas trenger ny sjef på personmarkedet.

- En av tingene jeg var usikker på da vi flyttet hjem var jobbmarkedet. Men Sparebanken Narvik har virkelig innfridd. Byens fineste lokaler. En offensiv arbeidsplass – som virkelig bidrar til lokalsamfunnet. Også tørr man satse på de unge, sier han.

Les mer og søk på jobben som leder for Personmarked her.

Ski Narvik

Stolt av jobben sin

Veronika Reinholdtsen startet i banken i 2012. I 2017 flyttet banken inn i splitter nye lokaler – midt på torget.

- Det er faktisk ganske kult at jeg er skikkelig stolt hver gang jeg forteller hvor jeg jobber. Sparebanken er mer enn bare en jobb. Det er en aktør som virkelig ønsker å gjøre en forskjell i samfunnet vårt, sier hun.

Det betyr også at man får noen helt spesielle opplevelser.

- Når Narvik arrangerer Junior-VM i alpint i mars får alle jobbe frivillig, med lønn. Om så stenger vi banken i noen dager for å få det til, foreller Veronika.

Hun har også prøvd livet i en større by.

- Jeg studerte i Trondheim. Det var fint det, men for meg var det viktig å komme hjem. Det er her man kan leve det gode liv, med barnevakter og korte avstander til alt, sier hun.

Trenger nødvendigvis ikke bankerfaring

Banksjef Elling Berntsen gleder seg til å få inn en ny person i ledergruppa. Som skal få stort ansvar – og muligheten til å utfordre etablerte arbeidsmetoder.

- I Sparebanken Narvik kan vi bank. Det vi ønsker oss nå er en person som kan utfordre oss litt. Så bankerfaring vil slett ikke være det viktigste. Da trenger vi heller noen som forstår salg, sier Berntsen.

For bank-verden er i endring.

- Det har skjedd en voldsom endring innenfor kundeoppfølgingen i bank. Og det er mange aktører som ønsker å «stjele» kundene våre. Derfor jakter vi nå på fotballspråket, en spillende trenere som er dyktig på å hente det aller beste ut av lagkameratene sine, sier den tidligere Mjølner-keeperen.

Veronika og Andreas lokker også med et korps av rådgivere med stor kompetanse. Og godt humør.

- Vi er en gjeng med folk i ulik alder og med ulik kompetanse. Det betyr at man har mye å spille på, sier Veronika.

- En jobb hvor en god innsats også blir skikkelig lagt merke til, sier Andreas.