• Folk ønsker å kunne dra til banken og snakke med en rådgiver når de har behov for det. Det meste kan gjøres i nettbanken, men når det kommer til større økonomiske spørsmål, så ønsker folk noen å forholde seg til. Som en kunde som nylig byttet til oss fra en annen bank sa: ”Æ ska vel ikke snakke med en fra Harstad. Æ ska se dæm i auan”, forteller finansrådgiver Stig Olsen i Sparebanken Narvik.

 

Han tror tilgjengelighet og korte beslutningsveier er mye av svaret på hvorfor så mange nå velger å bytte bank.

 

  • Folk er overrasket over hvor raskt de får svar på henvendelsene sine. Vi har korte beslutningsveier her på huset, og sjefen sitter her og ikke i en annen by. Dette, i tillegg til at folk ser at deler av overskuddet vårt går rett tilbake i lokalsamfunnet, gjør at mange nå velger oss, sier Olsen.

 

Han beskriver seg selv og kollegene som ekstremt tilgjengelige.

 

  • Vi opplever ofte at kunder ikke ringer på forhånd for å avtale et møte, men bare møter opp i banken. Derfor har vi også mange rådgivere, slik at kundene får den hjelpen de trenger når de plutselig kommer innom. En slik oppfølging får man ikke hos banker som ikke lenger har et lokalkontor, og dette er noe jeg vet kundene våre setter stor pris på, sier Olsen.

---
Vil du bli kunde i Sparebanken Narvik? Klikk her