Barbro (50) ble arbeidsledig etter 28 år i samme jobb. Så kom telefonen som forandret alt.

 

- Alderen min tilsa ikke at jeg komme til å finne meg en ny jobb med det første, så lykken var stor da telefonen kom, sier Barbro Bratli. Nå stortrives hun i nye omgivelser.

 

I september 2014 tok et 28 år langt arbeidsforhold i Posten slutt. Postkontoret i Narvik ble nedlagt, og Barbro Bratli (50) sto uten jobb, vel vitende om at det ikke ville bli enkelt å finne seg noe nytt. Det var veldig skummelt i starten. Alderen min tilsa ikke at jeg kom til å finne meg noe nytt sånn uten videre. Folk spurte meg hele tiden om hvordan det gikk, og det opplevdes vanskelig, sier hun.

Barbro
 

Stortrives

 

Men et halvt års tid senere fikk hun en telefon som endret alt.

 

  • En tidligere kollega av meg jobbet i Sparebanken Narvik, og jeg hadde bedt henne si fra dersom det dukket opp en mulighet hos dem. Hun hadde fortalt banken om meg, og i mars 2015 ringte de og tilbød meg et engasjement som kundebehandler. Lykken var stor da den telefonen kom, det er helt sikkert, sier hun.

 

I juli i år ble hun fast ansatt, og stortrives i sine nye omgivelser.

 

  • Vi hadde banktjenester på Posten også, så jeg hadde noe erfaring med det fra før. Men jeg har jo vært i et serviceyrke i alle år, så jobben i banken er den ultimate arbeidsplassen for min del. Jeg liker å ha med mennesker å gjøre, og kunne være til hjelp med ting de lurer på. I denne jobben føler jeg virkelig at jeg er på rett plass, sier Barbro.

 

Flyttet hjem igjen

 

Da Andreas Sørensen (27) ble pappa for et halvt år siden, kjente han dragningen mot hjembyen. Han trivdes godt som rådgiver i Storebrand i Oslo, men da han så stillingsannonsen som rådgiver i Sparebanken Narvik, var han aldri i tvil.

Andreas

  • Jeg ville hjem igjen, og nærmere familien. Mot slutten av studietiden hadde jeg sommerjobb i Sparebanken Narvik, og stortrivdes der. Jeg kjenner mange av folkene her fra før, og er veldig glad for å være tilbake.

 

Andreas jobbet i hovedsak med sparing og pensjon i Storebrand, og ser fram mot å utvide kompetanseområdet sitt hjemme i Narvik

 

  • Jeg kan mye om sparing og pensjon, som det naturlig nok er mye av i banken også. Etter hvert blir det nok en del annet også, og jeg gleder meg til å sette meg inn i nye områder, sier han.

 

Rett fra skolebenken

 

Fredrik Andersson Høgbakk (26) er i likhet med Barbro nyansatt som kundebehandler. Han har naturlig nok ikke like mange år i arbeidslivet bak seg, men 26-åringen har ikke ligget på latsiden.

Fredrik

  • Jeg var heldig nok å få fast jobb rett ut av skolen. Men jeg har vært i jobb både før jeg begynte på skole, og jobbet også parallelt med skolegangen. Jeg har vært i serviceyrket siden jeg var 18 år gammel, og tar med meg mange verdifulle erfaringer og egenskaper derfra, sier han.

 

Fredrik har blant annet to år som avdelingsleder i en klesbutikk bak seg, og har lært noen teknikker som er lett overførbare til stillingen som kundebehandler i banken.

 

  • Jeg vil beskrive meg selv som en jovial type, og har lært meg viktigheten av et solid førsteinntrykk. Det førsteinntrykket en kunde får av kundebehandleren de møter, reflekterer ikke bare det inntrykket de får av kundebehandleren, men i høyeste grad også banken, sier han.