- At Sparebanken Narvik går inn på en 3-årig avtale betyr mye både på kort og lang sikt. På kort sikt sikrer avtalen en flott Arctic Kids festival i sommer til glede for store og små. På litt lengre sikt vil avtalen trolig sikre betydelig mer kapital inn i prosjektet. Det vil si at avtalen i seg selv kan brukes som egenkapital inn i neste fase, for eksempel med Innovasjon Norge.

Dette sier prosjektleder for Arctic Kids, Harald Kuraas, som forklarer at med denne samarbeidsavtalen som utgangspunkt kan konseptet ta neste steg om å bli en nasjonal merkevare og skape positive ringvirkninger for reiselivsnæringen på sikt.

Leder for salg/marked i Sparebanken Narvik, Rune Mentzoni Olsen, er fornøyd med å inngå et samarbeid med en aktør som samler næringslivet:

- Gjennom pandemien har vi stått i alle våre samarbeidsavtaler. Den siste perioden har vi sett etter strategier for å hjelpe næringslivet, spesielt reiselivet som har blitt hardt rammet av nedstengning og begrensninger. Arctic Kids samler lokale reiselivsaktører i hele regionen, fokuserer på kortreist mat, og ansetter ungdommer som trenger sommerjobb. Vi er veldig stolte over å kunne bidra til et prosjekt som fremmer bærekraft i lokalsamfunnet.
Arctic Kids er et konsept som ønsker å tilby barn og barnefamilier helt naturlige og ekte opplevelser. Med et nedslagsfelt i verdens største lekeland fra Kjøpsvik i sør, til Bardu i nord, byr festivalen på et mangfold av spennende aktiviteter og opplevelser for barnefamilier. Les mer her.
Banken har stor tro på Visit Narvik sin ambisjon om at Arctic Kids vil bli et kommersielt produkt innen 2024, og at festivalen kan gi Narvikregionen en ny dimensjon som reisemål.

- En viktig faktor i samarbeidsavtalen er at konseptet er av samfunnsnyttig karakter og skaper bolyst. Et fint sted å bo er også et fint sted å besøke, sier Mentzoni Olsen.

- Vi har ikke badeland og vi har ikke Tusenfryd. Men, alle oss som bor her i nord er veldig heldige, vi går ut døren og har verdens største lekeland foran oss. Og fra havet og naturen får vi den beste maten. Denne muligheten må vi benytte oss av på en bærekraftig måte, presiserer Harald Kuraas. 

Sparebanken Narvik har sitt nedslagsfelt i Narvik og Midt-Troms, nøyaktig det samme området som Arctic Kids har aktiviteter. Med visjonen, "sammen skaper vi gode opplevelser" er Arctic Kids og Sparebanken Narvik sine mål og verdier sammenfallende.

- At Sparebanken Narvik går foran og viser tro på Arctic Kids e viktig både for regionens fastboende og som drivkraft for destinasjonsutviklingen. Arctic Kids er varemerke beskyttet både i Norge og i EU, og er av flere reiselivseksperter vurdert som helt unikt der bærekraft, mestring, kunnskap, og aktivitet ute i naturen er de bærende elementene. Dette er verdier som sponsorer setter høyt. Med en stor og god avtale lokalt er veien videre blitt lettere, mener Harald Kuraas.

Harald Kuraas er i full sving for å forberede årets sommerfestival som går av stabelen 9. juli og varer i en måned frem til 8. august. Få en smakebit på de minnerike opplevelsene og lærerike aktivitetene festivalen tilbyr i videoen nedenfor.

Kanskje har banken noen billetter å lodde ut i sommer? Følg med i våre kanaler!